GLUTEN FREE ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ

Υλικά:

  • 200 γρ. κόκκινες φακές μουλιασμένες από το προηγούμενο βράδυ.
  • 55 ml νερό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 20 γρ. λιναρόσπορο κοπανιστό
  • 1 χούφτα (50 γρ.) ψιλοκομμένες ελιές
  • 5 (50 γρ.) ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή/ και ρίγανη
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο & σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ στραγγίζουμε και ρίχνουμε τις μουλιασμένες κόκκινες φακές, προσθέτουμε τα έξτρα 55 ml νερό, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, baking powder, το λιναρόσπορο και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τον κολοκυθόσπορο, φρέσκο βασιλικό, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε ένα καρβελάκι λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια του και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά καιιιιι απολαμβάνουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά φέτα (30 γρ.):

  • Ενέργεια: 84 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4.6 γρ.
  • Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.9 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 ψωμάκια: 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 75 ml ελαιόλαδο 150 ml χλιαρό νερό 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Υλικά για 2 μερίδες: 2 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.