ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 2 μεγάλη γλυκοπατάτες Ηλείας (400 γρ. η μία)
  • 80 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πολύχρωμη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας (ή φρέσκο ή κατεψυγμένο βρασμένο)
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 3 κ.σ. vegan μαγιονέζα (ή μαγιονέζα light)
  • ½ μικρό ώριμο αβοκάντο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψήνουμε τις γλυκοπατάτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά στο λάδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τις γλυκοπατάτες στα δύο σχηματίζοντας μία τσέπη, τις γεμίζουμε με το μείγμα φασολιών και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά.
  • Με ραβδομίξερ χειρός αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το αβοκάντο και με κορνέ ή με κουτάλι γαρνίρουμε τις πατάτες

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φασόλια, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 311 kcal
  • Υδατάνθρακες: 54.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8.7 γρ.
  • Λιπαρά: 7.9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti