Υλικά (για 4 μερίδες):
- 2 μεγάλη γλυκοπατάτες Ηλείας (400 γρ. η μία)
- 80 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πολύχρωμη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας (ή φρέσκο ή κατεψυγμένο βρασμένο)
- 2 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη κάρυ
- 3 κ.σ. vegan μαγιονέζα (ή μαγιονέζα light)
- ½ μικρό ώριμο αβοκάντο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τις γλυκοπατάτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά στο λάδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ανοίγουμε τις γλυκοπατάτες στα δύο σχηματίζοντας μία τσέπη, τις γεμίζουμε με το μείγμα φασολιών και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά.
- Με ραβδομίξερ χειρός αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το αβοκάντο και με κορνέ ή με κουτάλι γαρνίρουμε τις πατάτες
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με φασόλια, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 311 kcal
- Υδατάνθρακες: 54.8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8.7 γρ.
- Λιπαρά: 7.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti