Υλικά για 2 μερίδες:
- 650 γρ. καλαμάρι φρέσκο
- ¼ κούπας μαύρο ρύζι
- ¼ κούπας κινόα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από ¼ λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε σχολαστικά το καλαμάρι.
• Τοποθετούμε ένα μακρόστενο αντικείμενο (π.χ. χερούλι ξύλινης κουτάλας) στην κοιλότητα του καλαμαριού για να μας βοηθήσει να το κόψουμε σε φέτες μόνο από τη μία του πλευρά χωρίς να να επηρεαστεί κάτω.
• Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το κύμινο και βυθίζουμε μέσα το καλαμάρι
• Σε σακούλα μαριναρίσματος ή σε τάπερ βάζουμε το καλαμάρι με όλη τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
• Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
• Αφαιρούμε το καλαμάρι από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στη σχάρα σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Βραζουμε το ρύζι και την κινόα με βάση τις οδηγίες στη συσκευασία σε αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών. Μόλις βράσουν τα αναμιγνύουμε.
• Σερβίρουμε το καλαμάρι με το μείγμα ρυζιού και κινόας και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 422 kcal
- Υδατάνθρακες: 38 γρ.
- Πρωτεΐνη: 50.1 γρ.
- Λιπαρά: 5.9 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη