Για τη μηλόπιτα:
- 3 μήλα
- 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο light
- 1 κ.σ. Baking powder
Για την light καραμέλα:
- 100 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ. μέλι
- 50 γρ . βούτυρο αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το baking powder, το αλάτι,προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα μήλα, κανέλα, αναμειγνύουμε, αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα, το μέλι και το βούτυρο αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Τρυπάμε τη μηλόπιτα, ρίχνουμε την καραμέλα, αφήνουμε τραβήξει καιιι..απολαμβάνουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανα κομμάτι (65 γρ.):
- Ενέργεια: 161 kcal
- Υδατάνθρακες: 26.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.1 γρ.
- Λιπαρά: 6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών