ΚΕΙΚ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

Δύο μεγάλες αγάπες μικρών και μεγάλων συνδυάζονται σε ένα κεικ. Μπισκότο και σοκολάτα “συναντιούνται” σε αυτό το λαχαριστό κεικ μπισκοτου μαζί με τα θρεπτικά αμύγδαλα και τη μυρωδάτη κανέλα μάς χαρίζουν ένα λαχταριστό επιδόρπιο που θα κατανικήσει τη λαχτάρα μας για γλυκό!

Υλικά για 10 μερίδες:

  • 21 μπισκότα Μιράντα
  • 120 ml γάλα 1,5%
  • 5 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου (ή τριμμένα αμύγδαλα)
  • 1 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 30 γρ. αμύγδαλα λεπτοκομμένα
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το κακάο, το μέλι, την τριμμένη κανέλα, και λίγο πριν έρθουν σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει με τη ζέστη του μείγματος και προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου.
  • Σε μακρόστενη φόρμα για κείκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε στον πάτο 7 μπισκότα στη σειρά και ρίχνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να σκεπαστεί η πρώτη στρώση. Στρώνουμε άλλα 7 μπισκότα, καλύπτουμε και την δεύτερη στρώση με το μείγμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την τρίτη στρώση.
  • Ρίχνουμε από πάνω τα λεπτοκομμένα αμύγδαλα και καλύπτουμε με όσο μείγμα σοκολάτας μας έχει μείνει.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και συντηρούμε στην κατάψυξη.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά κομμάτι (1/10 συνταγής):

  • Ενέργεια: 145 kcal
  • Υδατάνθρακες: 21.3γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.8 γρ.
  • Λιπαρά: 6.7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.