ΚΕΪΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά (για 12 μερίδες): 

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα
  • προαιρετικά λίγο τριμμένο ginger 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking και το το αλάτι όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μιξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά εκτός μίξερ με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ για να μείνει το μείγμα μας αφράτο.
  • Τέλος αλευρώνουμε τα βερίκοκα με 2-3 κ.σ. αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα.
  • Στο πάνω μέρος προαιρετικά προσθέτουμε φιλέ αμυγδάλου ή και καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά σε προσθερμασμενό φούρνο. 

Για περισσότερες ιδέες για κέικ, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κομμάτι ( 1/12 συνταγής) :

  • Ενέργεια: 140 kcal
  • Υδατάνθρακες: 29 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5.3 γρ.
  • Λιπαρά: 2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 5 φέτες ψωμί 5 αυγά 300 ml Alpro φυτικό

Υλικά: 3 Wasa Original 70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή

Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών