![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2025/01/DSC_2939-2-1-150x150.jpg)
![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2023/09/FullSizeRender-2-6.jpg)
Υλικά (για 12 μερίδες):
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.σ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 350 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα
- προαιρετικά λίγο τριμμένο ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking και το το αλάτι όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μιξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά εκτός μίξερ με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ για να μείνει το μείγμα μας αφράτο.
- Τέλος αλευρώνουμε τα βερίκοκα με 2-3 κ.σ. αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Βάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα.
- Στο πάνω μέρος προαιρετικά προσθέτουμε φιλέ αμυγδάλου ή και καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά σε προσθερμασμενό φούρνο.
Για περισσότερες ιδέες για κέικ, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι ( 1/12 συνταγής) :
- Ενέργεια: 140 kcal
- Υδατάνθρακες: 29 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.3 γρ.
- Λιπαρά: 2 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών