Υλικά:
Για το κέικ κινόας:
- 1 1/2 κούπα μαγειρεμένη κινόα
- 200 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. corn flour
- 3 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
- λίγο αλάτι
Για το frosting κολοκύθας:
- 1/2 κούπα κολοκύθα ψημένη
- 80 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 10 λεπτά σε βραστό νερό, τους σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το corn flour, το baking powder, το κακάο, αλάτι, ρίχνουμε στο μείγμα χουρμάδων και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε σε τσέρκι, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.
Frosting κολοκύθας: - Λιώνουμε τη σοκολάτα, ρίχνουμε σε ένα μπόλ με την ψημένη κολοκύθα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός
- Αναποδογυρίζουμε το κέικ, απλώνουμε το frosting κολοκύθας και προαιρετικά στολίζουμε με γλάσο.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (1/12 συνταγής):
Ενέργεια: 168 kcal
Υδατάνθρακες: 22.8 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.8 γρ.
Λιπαρά: 7.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα