Υλικά:
- 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 3 τορτίγιες
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 🧅
- 50 γρ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών 🧀
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 🍅
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. Worcestershire sauce
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- αλάτι, λίγη σάλτσα ντομάτας για τις τορτίγιες και προαιρετικά πικάντικη sauce
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, Worcestershire sauce, πελτέ ντομάτας, αλάτι, κύμινο, μπαχάρι και φρέσκο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Κόβουμε 3 τορτίγιες στη μέση, στο κέντρο κάθε μισής προσθέτουμε λίγο κιμά, τυρί χαμηλών λιπαρών, περνάμε με σάλτσα ντομάτα στις άκρες και κλείνουμε καλά σχηματίζοντας έξι τρίγωνα.
- Τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί, προσθέτουμε τυρί χαμηλών λιπαρών, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ρίχνουμε προαιρετικά πικάντικη σάλτσα και απολαμβάνουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανα κομμάτι (1/6 συνταγής):
- Ενέργεια: 135 kcal
- Υδατάνθρακες: 18.7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
- Λιπαρά: 4.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι