Yλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- 150 ml γάλα καρύδας light
- 400 γρ. γλυκοπατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
- ½ κ.γ. μπούκοβο ή λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
- αλάτι & πιπέρι