Yλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- 150 ml γάλα καρύδας light
- 400 γρ. γλυκοπατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
- ½ κ.γ. μπούκοβο ή λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις κόκκινες φακές, τη γλυκοπατάτα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγο σπανάκι (προαιρετικά).
Για περισσότερες συνταγές με κόκκινες φακές, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 342 kcal
- Υδατάνθρακες: 52.6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15.7 γρ.
- Λιπαρά: 8.4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.3
- Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti