ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Yλικά για 4 μερίδες: 

  • 250 γρ. κόκκινες φακές
  • 150 ml γάλα καρύδας light
  • 400 γρ. γλυκοπατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ
  • ½ κ.γ. μπούκοβο ή λίγη σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (ή 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ)
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, τις κόκκινες φακές, τη γλυκοπατάτα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο ή λίγο σπανάκι (προαιρετικά). 

Για περισσότερες συνταγές με κόκκινες φακές, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής): 

  • Ενέργεια: 342 kcal
  • Υδατάνθρακες: 52.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15.7 γρ.
  • Λιπαρά: 8.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.3
  • Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti