Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 μικρή κολοκύθα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
- 6 φέτες μπέικον γαλοπούλας
- ½ κούπα βρασμένα ή ψημένα ρεβίθια
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 50 γρ.τυρί κρέμα light
- 1 κούπα γάλα 1,5%
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ. και τη βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμα και πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, το ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, σιγοβράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου).
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά το μπέικον γαλοπούλας σε μέτρια φωτιά και το ψιλοκόβουμε.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπέικον γαλοπούλας και ρεβίθια.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 212 kcal
- Υδατάνθρακες: 24 γρ.
- Πρωτεΐνη: 10,1 γρ.
- Λιπαρά: 4,3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1,8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε