ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 6 φέτες μπέικον γαλοπούλας
  • ½ κούπα βρασμένα ή ψημένα ρεβίθια
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 50 γρ.τυρί κρέμα light
  • 1 κούπα γάλα 1,5%
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ. και τη βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμα και πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα με τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, το ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, σιγοβράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου).
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά το μπέικον γαλοπούλας σε μέτρια φωτιά και το ψιλοκόβουμε.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπέικον γαλοπούλας και ρεβίθια.  

Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 212 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10,1 γρ.
  • Λιπαρά: 4,3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε