ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. ξύδι από λευκο κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 50 ml ζωμό κοτόπουλου
  • πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλοίφουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με πιπέρι και με θυμάρι.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι.
  • Συνεχίζουμε να ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να πάρει κολλώδη υφή.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαΐντανό ή άλλα μυρωδικά. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 233 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 40 γρ.
  • Λιπαρά: 5,8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.