ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά (για 3 μερίδες):

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 μεγάλη Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. κάσιους ανάλατα χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κούπα ζωμό λαχανικών
  • λίγο φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, κρατάμε μόνο τα φουντάκια του, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα ώστε να μοιάζουν με ρύζι.
  • Τα χτυπάμε 4-5 φορές κοφτά έτσι ώστε να μην αλεστούν πλήρως αλλά να ομοιάζουν με κόκκους ρυζιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι και το ζωμό .
  • Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι και να απορροφήσει όλα τα υγρά για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάσιους και προαιρετικά γαρνίρουμε με θυμάρι.

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με κουνουπίδι, πατήστε εδώ.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/3 συνταγής):

  • Ενέργεια: 235 kcal
  • Υδατάνθρακες: 27,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,5 γρ.
  • Λιπαρά: 9,9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5,3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.