Υλικά:
- 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες
- 3 κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο light
- 1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- φρέσκο θυμάρι & 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. Worcestershire sauce
- 1 κ.γ. μέλι
- 100 ml λευκό κρασί
- μπαγκέτα & 50 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα με ελάχιστο βούτυρο light σοτάρουμε τα κρεμμύδια αλατοπιπερώνουμε, καραμελώνουμε με μέλι και Worcestershire sauce, προσθέτουμε θυμάρι και δάφνη.
- Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το 1/3 περίπου της σούπας με τα κρεμμύδια και χτυπάμε την υπόλοιπη με ραβδομπλέντερ χειρός.
- Ρίχνουμε πίσω την υπόλοιπη σούπα. Προσθέτουμε φρυγανισμένη μπαγκέτα, τυρί light, γκραντινάρουμε στο γκριλ καιιι.. απολαμβάνουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
- Ενέργεια: 345 kcal
- Υδατάνθρακες: 38.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11.5 γρ.
- Λιπαρά: 10.5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 5.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Το 1/3 του φαγητού που παράγεται παγκοσμίως, καταλήγει στα σκουπίδια!