Τα Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης αποτελούν ιδανική πηγή για πρόσληψη πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ω-3 λιπαρών οξέων. Δοκιμάστε κριθαράκι ολικής μαζί με θαλασσινά και συγκεκριμένα καλαμαράκια και δώστε με αυτό το κριθαροτο στη νηστεία σας άλλη γεύση …
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO
- 450 γρ. καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο καθαρισμένο & κομμένο σε ροδέλες
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 30 ml ούζο
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο φρέσκο άνηθο
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα πλασωτέ ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα ντοματίνια και τον κουρκουμά με το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς ενδιάμεσα με συνολικό χρόνο βρασμού 13 λεπτών.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο, σερβίρουμε & απολαμβάνουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/4 συνταγής)
- Ενέργεια: 384 kcal
- Υδατάνθρακες: 48.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 28.1 γρ.
- Λιπαρά: 9.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη