Υλικά για 4 μερίδες:
- 1½ κούπα βρασμένα ρεβίθια
- ¼ κούπας ζωμό από ρεβίθια (ή ζωμό λαχανικών)
- ½ κούπα νιφάδες βρώμης
- 3 φέτες ψωμί τοστ
- 2 κ.σ. αποξηραμένα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός, ρίγανη)
- 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τις φέτες ψωμιού με τα μυρωδικά και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα ρεβίθια με το νερό τους, το αλεύρι βρώμης, τη σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού και το κάρυ μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 μπαλάκια και με τα χέρια μας σχηματίζουμε κροκέτες, τις περνάμε από το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια τους και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με σάλτσα bbq ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας μας.
Για περισσότερες συνταγές με ρεβίθια και όσπρια, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (3 κροκέτες) :
- Ενέργεια: 205 kcal
- Υδατάνθρακες: 34.8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9.5 γρ.
- Λιπαρά: 0.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti