MATCHA MAIDEN ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υλικά για 55 περίπου μπισκότα: 

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 140 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1½ κ.σ. matcha maiden powder
  • 1 πρέζα αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το matcha, το baking και το αλάτι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στον κάδο του μίξερ μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0.5 εκατοστού.
  • Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ της αρεσκείας μας, τα περνάμε προαιρετικά από μπολ με κρυσταλλική ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μπισκότο: 

  • Ενέργεια: 50 kcal
  • Υδατάνθρακες: 6.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0.6 γρ.
  • Λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.3 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα