MATCHA MAIDEN FLATBREADS

Υλικά για 4 πιτάκια:

  • 2 κ.σ. matcha maiden light my fire
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • αλάτι

Για τα αυγά:

  • 4 αυγά
  • νιφάδες τσίλι ή κόκκινου πιπεριού
  • αλάτι και πιπέρι
  • μεμβράνη για φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα flatbreads

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη matcha maiden με αλεύρι το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη.
  • Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Για τα αυγά:

  • Σε ένα βαθύ μικρό μπολ διαμέτρου 8-10 εκατοστών τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη που να σκεπάζει όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και να εξέχει αρκετά προς τα έξω.
  • Λαδώνουμε εσωτερικά τη μεμβράνη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό.
  • Κλείνουμε τη μεμβρανη στρίβοντας το πάνω μέρος της φτιάχνοντας ένα πουγγί.
  • Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάζουμε τα πουγγιά αυγού καιεπειδή έχουν την τάση να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα κρατάμε βυθισμένα στο νερό με μια λαβίδα για 4 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αυγό και κόβουμε το μέρος της μεμβράνης που εξέχει με ένα ψαλίδι, ανοίγουμε προσεκτικά το πουγγί και βάζουμε το αυγό πάνω στη φέτα ψωμιού και το αβοκάντο.
  • Γαρνίρουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Για περισσότερες συνταγές με matcha maiden, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά πιτάκι:

  • Ενέργεια: 94 kcal
  • Υδατάνθρακες: 15.3 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2.3 γρ.
  • Λιπαρά: 3.3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό