Υλικά για 4 πιτάκια:
- 2 κ.σ. matcha maiden light my fire
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- αλάτι
Για τα αυγά:
- 4 αυγά
- νιφάδες τσίλι ή κόκκινου πιπεριού
- αλάτι και πιπέρι
- μεμβράνη για φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα flatbreads
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη matcha maiden με αλεύρι το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Για τα αυγά:
- Σε ένα βαθύ μικρό μπολ διαμέτρου 8-10 εκατοστών τοποθετούμε ένα κομμάτι μεμβράνη που να σκεπάζει όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και να εξέχει αρκετά προς τα έξω.
- Λαδώνουμε εσωτερικά τη μεμβράνη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσεκτικά σπάμε ένα αυγό.
- Κλείνουμε τη μεμβρανη στρίβοντας το πάνω μέρος της φτιάχνοντας ένα πουγγί.
- Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάζουμε τα πουγγιά αυγού καιεπειδή έχουν την τάση να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τα κρατάμε βυθισμένα στο νερό με μια λαβίδα για 4 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αυγό και κόβουμε το μέρος της μεμβράνης που εξέχει με ένα ψαλίδι, ανοίγουμε προσεκτικά το πουγγί και βάζουμε το αυγό πάνω στη φέτα ψωμιού και το αβοκάντο.
- Γαρνίρουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Για περισσότερες συνταγές με matcha maiden, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά πιτάκι:
- Ενέργεια: 94 kcal
- Υδατάνθρακες: 15.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.3 γρ.
- Λιπαρά: 3.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι