Υλικά για 30 κουραμπιεδάκια matcha:
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. matcha maiden
- ½ κούπα φιλέ αμυγδάλου (ή αμύγδαλο περασμένο σε πολυκοπτικό)
- 125 γρ. βούτυρο light
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. baking powder
- Επιπλέον 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ. matcha maiden για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μίξερ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε στον κάδο και το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο το matcha maiden και το baking powder και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Χωρίζουμε σε 30 μπαλάκια, πλάθουμε στρογγυλά κουραμπιεδάκια και πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λακάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με matcha maiden powder.
Για περισσότερες συνταγές με matcha maiden, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κουραμπιεδάκι ( 1/30 συνταγής):
- Ενέργεια: 68.2 kcal
- Υδατάνθρακες: 9.7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1.4 γρ.
- Λιπαρά: 2.7 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0.5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών