Υλικά:
- 7 φύλλα κρούστας
- 2 μήλα
- 80 γρ μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 75 γρ. τριμμένα καρύδια
- 4 κ.σ. λάδι ξηρών καρπών ή σησαμέλαιο
- κανέλα
- μέλι & έξτρα κανέλα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τις μαύρες σταφίδες σε καυτό νερό για περίπου 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
- Σε μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια, προσθέτουμε την κανέλα, τα ψιλοκομμένα μήλα, τις μουλιασμένες σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε 7 φύλλα κρούστας σε τρεις λωρίδες και τις τοποθετούμε τη μία πάνω από την άλλη. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας, τυλίγουμε σε τριγωνάκια αλείφοντας ενδιάμεσα με λίγο λάδι ξηρών καρπών ή σησαμέλαιό.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
- Γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα και απολαμβάνουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανα μηλοπιτάκι:
- Ενέργεια: 91 kcal
- Υδατάνθρακες: 12.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.
- Λιπαρά: 4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών