ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΟΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά για 5 μερίδες: 

  • 750 γρ. φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.  
  • 3 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • ½ πιπεριά chipotle ψιλοκομμένη (ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη)
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 700 ml ζωμός βοδινού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το ένα κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ρίχνουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι που σοτάραμε, προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα φιλετάκια μοσχαριού, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε, σε υψηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα μοσχαριού, το ζωμό βοδινού, την πάστα πιπεριάς, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε την κουβερτούρα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20 περίπου λεπτά.
  • Πλένουμε πολύ καλά 5 πατάτες, τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά.  
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 450 kcal
  • Υδατάνθρακες: 50 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 30,5 γρ.
  • Λιπαρά: 14 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.9 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.