ΝΑΤΣΟΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Yλικά για 8 μερίδες:

Για τα νατσος

  • 1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού Pan
  • 220 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τον κιμά κοτόπουλου

  • 400 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νάτσος

  • Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  • Το χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά από τη μία μεριά και ένα λεπτό από την άλλη.
  • Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο τη μία πάνω από την άλλη όταν είναι έτοιμες και τις σκεπάζουμε έτσι ώστε να παραμείνουν μαλακές.
  • Στη συνέχεια με ψαλίδι κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικά κομμάτια, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Για τον κιμά κοτόπουλου

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.
  • Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε τα νάτσος και προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τυρί light της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και προαιρετικά με πικάντικη σάλτσα.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα ( ¼ συνταγής):

  • Ενέργεια: 268 kcal
  • Υδατάνθρακες: 28.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14.5 γρ.
  • Λιπαρά: 11.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1,8γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό