Yλικά για 8 μερίδες:
Για τα νατσος
- 1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού Pan
- 220 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Για τον κιμά κοτόπουλου
- 400 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα νάτσος
- Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Το χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ψήνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά από τη μία μεριά και ένα λεπτό από την άλλη.
- Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο τη μία πάνω από την άλλη όταν είναι έτοιμες και τις σκεπάζουμε έτσι ώστε να παραμείνουν μαλακές.
- Στη συνέχεια με ψαλίδι κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικά κομμάτια, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Για τον κιμά κοτόπουλου
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.
- Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε το κάρυ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τα νάτσος και προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τυρί light της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και προαιρετικά με πικάντικη σάλτσα.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα ( ¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 268 kcal
- Υδατάνθρακες: 28.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14.5 γρ.
- Λιπαρά: 11.4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 6.1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1,8γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι