Υλικά για 10 μπιφτέκια:
- 800 γρ. βρασμένοι στραγγισμένοι γίγαντες
- 1 κούπα τριμμμένο καρότο
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φέτες ψωμί τοστ σικάλεως (ή 6 φρυγανιές σικάλεως)
- 15 γρ. λιναρόσπορο με 70 γρ. νερό (ή 1 μεγάλο αυγό)
- 2 χούφτες μείγμα μυρωδικών (βασιλικός, δυόσμος, μαΐντανός)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το ψωμί με τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το τρίμμα ψωμιού με τα μυρωδικά, τους γίγαντες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Στο πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το παραπάνω μείγμα (σε δόσεις) ελαφρώς ώστε να πάρουμε μια πάστα.
- Ρίχνουμε την πάστα φασολιών σε μπολ και προσθέτουμε το λιναρόσπορο με το νερό (ή χτυπημένο το αυγό).
- Ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 10 μέρη, πλάθουμε μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1 burger με 2 μπιφτέκια):
- Ενέργεια: 405 kcal
- Υδατάνθρακες: 59 γρ.
- Πρωτεΐνη: 27 γρ.
- Λιπαρά: 4.5 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti