ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Υλικά για 2 τάρτες (4 μερίδες):

  • Για τη ζύμη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 80 ml νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 πομοντόρια
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • λίγο νερό
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί, προσθέτουμε το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας για μερικά λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό, προσθέτοντας κάθε φορά που εξατμίζονται τα υγρά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

 

  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια, τα ανοίγουμε σε δύο στρογγυλά φύλλα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με κρεμμύδια αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες ώστε να γυρίσει το φύλλο.
  • Προσθέτουμε τα πομοντόρια σε φέτες, ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη.
  • Στρίβουμε τις άκρες της ζύμης όπως στη φωτογραφία, βρέχουμε τις άκρες και προσθέτουμε λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά ½ τάρτα:

  • Ενέργεια: 356 kcal
  • Υδατάνθρακες: 54.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7 γρ.
  • Λιπαρά: 13.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.