ντομάτα
Αρχική » ντομάτα
Ελληνική μακαρονοσαλάτα με Πέννε Ριγκάτε, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Υλικά για 4 μερίδες:
Σήμερα σηκώνουμε τα μανίκια μας, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε νόστιμα galette Χωρις Γλουτενη με μοτσαρέλα και ντομάτα. Θα χρειαστούμε: Για
Yλικά για 16 τεμάχια: 1¼ κούπας πολέντα 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη) 100
Μερίδες Συνταγής: 4 Υλικά: Για τις παπαρδελες 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 3 αυγά 30 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τη σάλτσα
Υλικά για 2 τάρτες (4 μερίδες): Για τη ζύμη 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 80 ml
Μερίδες Συνταγής: 4 Υλικά: 350 γρ. σκιουφιχτά 10 ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 1 φρέσκια
Υλικά για 4 μερίδες: Για τα flatbread: 125 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη 1 κ.σ. baking powder 1 πρέζα αλάτι 125 γρ.
Μερίδες Συνταγής: 6 Υλικά για 6 μπιφτέκια: 6 μεγάλες ντομάτες 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο 1 μεγάλο αυγό 1½ κούπα
Yλικά για 4 μερίδες: 200 γρ. γλυκό τραχανά ζυμωτό 1 λίτρο νερό 3 φρέσκες ώριμες ντομάτες (ή 4 πομοντόρια) 2
Υλικά για 12 μερίδες: Για τη σάλτσα ντομάτας 400 γρ. ντοματίνια ή πομοντόρια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ζάχαρη 1