ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ, ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά:

  • 350 γρ. σκιουφιχτά
  • 10 ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ή άλλες κόκκινες πιπεριές)
  • 1 κ.σ. πάστα ελιάς
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σκιουφιχτά, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει μία βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό για περίπου 12-14 λεπτά.
  • Σουρώνουμε, σερβίρουμε με σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 395 kcal
  • Υδατάνθρακες: 69.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.6 γρ.
  • Λιπαρά: 4.7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.