Yλικά για 16 τεμάχια:
- 1¼ κούπας πολέντα
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)
- 100 γρ. μπάλα μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
- 1/4 κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το ζωμό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε την πολέντα και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο (έχει πήξει), γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes ή muffins και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να παγώσει η πολέντα.
- Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, φρέσκα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα σε φετάκια.
- Προαιρετικά προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά τεμάχιο πολέντας:
- Ενέργεια: 81 kcal
- Υδατάνθρακες: 9,9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3,1 γρ.
- Λιπαρά: 3,4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti