ΚΡΥΑ ΠΟΛΕΝΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Yλικά για 16 τεμάχια:

  • 1¼ κούπας πολέντα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)
  • 100 γρ. μπάλα μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
  • 1/4 κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το ζωμό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε την πολέντα και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο (έχει πήξει), γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes ή muffins και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να παγώσει η πολέντα.
  • Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, φρέσκα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα σε φετάκια.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τεμάχιο πολέντας:

  • Ενέργεια: 81 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3,1 γρ.
  • Λιπαρά: 3,4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.