ΚΡΥΑ ΠΟΛΕΝΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Yλικά για 16 τεμάχια:

  • 1¼ κούπας πολέντα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα στον τρίφτη)
  • 100 γρ. μπάλα μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
  • 1/4 κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το ζωμό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε την πολέντα και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο (έχει πήξει), γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes ή muffins και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να παγώσει η πολέντα.
  • Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, φρέσκα φύλλα βασιλικού και τη μοτσαρέλα σε φετάκια.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

 

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τεμάχιο πολέντας:

  • Ενέργεια: 81 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3,1 γρ.
  • Λιπαρά: 3,4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0,3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti