ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Yλικά για 4 μερίδες:

  • 200 γρ. γλυκό τραχανά ζυμωτό
  • 1 λίτρο νερό
  • 3 φρέσκες ώριμες ντομάτες (ή 4 πομοντόρια)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 χούφτες ντοματίνια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και λίγο από το νερό (½ κούπα περίπου).
  • Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χτυπάμε το μείγμα με ραβδομίξερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε και στην κατσαρόλα και ολόκληρα τα ντοματίνια, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με μυζήθρα (ή άλλο τυρί) βασιλικό και κρουτόν.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 279 kcal
  • Υδατάνθρακες: 45 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9.2 γρ.
  • Λιπαρά: 7.2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 3 λευκά κρεμμύδια σε φέτες 3 κόκκινα κρεμμύδια σε