Σήμερα σηκώνουμε τα μανίκια μας, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε νόστιμα galette Χωρις Γλουτενη με μοτσαρέλα και ντομάτα.
Θα χρειαστούμε:
Για 2 τάρτες:
- 200 γρ. μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 10 γρ. μελάσα
- 10 ml ελαιόλαδο
- 200 ml χλιαρό νερό
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ.γ. τρίμμα αποξηραμένου σκόρδου
- λίγο αλάτι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρέμα βαλκανικού
- 10 ml μελάσα
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- λίγο αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Για τη γέμιση της κάθε τάρτας:
- 80 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- σουσάμι
- 1 κρόκο αυγού