GALETTE ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Σήμερα σηκώνουμε τα μανίκια μας, μπαίνουμε στην κουζίνα και  φτιάχνουμε νόστιμα galette Χωρις Γλουτενη με μοτσαρέλα και ντομάτα.

Θα χρειαστούμε:

Για 2 τάρτες:

  • 200 γρ. μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 10 γρ. μελάσα
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. τρίμμα αποξηραμένου σκόρδου
  • λίγο αλάτι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλκανικού
  • 10 ml μελάσα
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • λίγο αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη γέμιση της κάθε τάρτας:

  • 80 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • σουσάμι
  • 1 κρόκο αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μελάσα, ρίχνουμε τη μαγιά και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα Αρτοποιίας Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου με λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς στο μείγμα Αρτοποιίας και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε δύο μπαλάκια, ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια δύο λεπτά φύλλα για τάρτα διαμέτρου περίπου 20 εκ.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για μία ώρα να φουσκώσουν.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε τη μελάσα, το βαλσάμικο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 15-20 λεπτά.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της κάθε τάρτας με καραμελωμένα κρεμμύδια αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες ώστε να γυρίσει το φύλλο. Στρίβουμε τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, προοσθέτουμε φέτες ντομάτας, φέτες μοτσαρέλα και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά.
  • Aφαιρούμε από το φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 30 ψωμάκια: 500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 75 ml ελαιόλαδο 150 ml χλιαρό νερό 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Υλικά για 2 μερίδες: 2 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese

Υλικά: 200 γρ. κόκκινες φακές μουλιασμένες από το προηγούμενο βράδυ. 55 ml νερό 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. baking

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.