ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

Υλικά (για 10 μερίδες): 

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κούπα γάλα 1,5%
  • ½ κούπα μέλι (θυμαρίδιο ή λεβάντα)
  • 2 κ.σ. άνθη αποξηραμένης ή φρέσκιας λεβάντας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζεσταίνουμε προσεκτικά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ακριβώς την ώρα που πάει να βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για περίπου μία ώρα.
  • Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα άνθη λεβάντας.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα :

  • Ενέργεια: 229 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ.
  • Λιπαρά: 14 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Η υγιεινή διατροφή έχει πλέον την πιο απολαυστική γεύση αλλά και ποιότητα και έτσι μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό

Πανεύκολο παιδικό trifle! Υλικά: Βιολογικά παιδικά μπισκότα Hipp Βιολογική κρέμα Δημητριακών Hipp με μπανάνα & κακάο Hipp Μήλο με μπανάνα

Είστε έτοιμοι να τρελάνετε τα παιδιά σας με σοκολατένια δημητριακα; Υλικά: 120 γρ. αλεύρι βρώμης H&B 120 γρ. μέλι ακακίας

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.