Υλικά (για 10 μερίδες):
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κούπα γάλα 1,5%
- ½ κούπα μέλι (θυμαρίδιο ή λεβάντα)
- 2 κ.σ. άνθη αποξηραμένης ή φρέσκιας λεβάντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζεσταίνουμε προσεκτικά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ακριβώς την ώρα που πάει να βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για περίπου μία ώρα.
- Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα άνθη λεβάντας.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα :
- Ενέργεια: 229 kcal
- Υδατάνθρακες: 25.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5 γρ.
- Λιπαρά: 14 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα