ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

Υλικά (για 10 μερίδες): 

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κούπα γάλα 1,5%
  • ½ κούπα μέλι (θυμαρίδιο ή λεβάντα)
  • 2 κ.σ. άνθη αποξηραμένης ή φρέσκιας λεβάντας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζεσταίνουμε προσεκτικά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ακριβώς την ώρα που πάει να βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για περίπου μία ώρα.
  • Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα άνθη λεβάντας.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα :

  • Ενέργεια: 229 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ.
  • Λιπαρά: 14 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Μοναδικά ανάποδα πιτάκια με μήλο και αχλάδι που αξίζει να δοκιμάσετε! Υλικά : 3 βιολογικά μήλα Nature’s Promise 3 βιολογικά

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.