ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΤΑ

Υλικά (για 10 μερίδες): 

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κούπα γάλα 1,5%
  • ½ κούπα μέλι (θυμαρίδιο ή λεβάντα)
  • 2 κ.σ. άνθη αποξηραμένης ή φρέσκιας λεβάντας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζεσταίνουμε προσεκτικά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ακριβώς την ώρα που πάει να βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για περίπου μία ώρα.
  • Μεταφέρουμε σε σκεύος παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα άνθη λεβάντας.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα :

  • Ενέργεια: 229 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5 γρ.
  • Λιπαρά: 14 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 7.4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα