Υλικά για 2 μεγάλες τάρτες (4 μερίδες):
Για την πανακότα καρύδας:
- 150 ml ρόφημα καρύδας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 70 ml LIPTON PEACH ICE TEA ZERO SUGAR
- 3 γρ. ζελατίνη
Για την τάρτα:
- 3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/3 κούπας τρίμμα αποξηραμένης καρύδας
- 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.γ λάδι καρύδας
- 1 μικρό αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πανακότα:
- Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη για λίγα λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το LIPTON PEACH ICE TEA ZERO SUGAR, ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθεί (να μην βράσει) προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την τάρτα:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της τάρτας και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη τοποθετούμε σε 2 θήκες για τάρτες. Τρυπάμε με πιρούνι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και όσπρια για να μη φουςκώσει η τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με το αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά και χωρίς το αλουμινόχαρτο για άλλα 10.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε και το μείγμα πανακότας κρύο.Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με πεκάνς ή καρύδια και καβουρδισμένο τρίμμα καρύδας.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 127 kcal
- Υδατάνθρακες: 12.7 γρ.
- Λιπαρά: 5.5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα