ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 300 γρ. φασόλια μέτρια
  • 200 γρ. λουκάνικο πικάντικο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 600 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 πατάτες
  • 1 κ.γ. σκόνη από ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα φασόλια.
  • Προαιρετικά αλλάζουμε νερό στα 10 και στα 20 λεπτά βρασίματος προκειμένου να απομακρύνουμε την περίσσεια φυτικών ινών και να είναι πιο εύπεπτο το γεύμα μας.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη από ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για τουλάχιστον 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα, το μπαχάρι, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  • Αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε καλά. 

 

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βράζουμε για 20 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και σε τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και να είναι πολύ μαλακές.
  • Τις αφαιρούμε από το φούρνο, τις κόβουμε στη μέση οριζόντια, σκάβουμε λίγο το εσωτερικό τους με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με το μείγμα από τα φασόλια και το λουκάνικο.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και φρέσκια ρίγανη. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 366 kcal
  • Υδατάνθρακες: 52 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 16 γρ.
  • Λιπαρά: 10,1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2,4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.