Back to school με το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους! Τι καλύτερο από υγιεινά, πεντανόστιμα & σπιτικά πολυκαρπα κριτσινια. Το Πολύκαρπο Αλεύρι αποτελεί συνδυασμό κίτρινου και λευκού αλεύρι σίτου, στον οποίο έχουν προστεθεί 5 διαφορετικοί σπόροι: σίκαλης, βρώμης, ηλιόσπορου, σιταριού και κριθαριού. Έτσι αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών (12,8 γρ./ 100 γρ.) και φυτικών ινών (4,5 γρ./ 100 γρ.).
Υλικά για περίπου 20 κριτσινια:
- 300 γρ. αλεύρι πολύκαρπο Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 130 ml νερό
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζουμε σε περίπου 20 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λαδόκολλα με τα δάχτυλα μας σχηματίζοντας μακρόστενα μπαστουνάκια.
- Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Όταν κρυώσουν αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο.
Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με κριτσίνια, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κριτσινι (1/20 συνταγής):
Ενέργεια: 83 kcal
Υδατάνθρακες: 11 γρ.
Πρωτεΐνη: 2,2 γρ.
Λιπαρά: 3,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2