Για την πορτοκαλόπιτα:
- 200 γρ. φύλλο κρούστας
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη1 κ.σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Για το σιρόπι:
- 170 γρ. μέλι
- 100 ml νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ένα peel πορτοκαλιού
70 γρ. κουβερτούρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε ροδέλες και τα αφήνουμε απλωμένα ώστε να ξεραθούν. Προσθέτουμε το baking και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου, τη μαρμελάδα, το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το φύλλο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλευρωμένες τις σταγόνες σοκολάτας, αδειάζουμε σε φόρμα ζαχαροπλαστικής Nordic Ware και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 30 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μέλι, την κανέλα, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Αφαιρούμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και σιροπιάζουμε απευθείας με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά κομμάτι (65 γρ.):
- Ενέργεια: 170 kcal
- Υδατάνθρακες: 25.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.9 γρ.
- Λιπαρά: 6.8 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών