Υλικά για 4 μερίδες:
- 600 γρ. ψαρονέφρι
- 2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι ή σκόρδο
- αλάτι & πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας:
- 3 μελιτζάνες
- 100-150 ml γάλα 1,5%
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε ηλεκτρική ψηστιέρα, σε γκάζι ή στο φούρνο μέχρι να καψαλιστούν και να μαλακώσουν.
- Τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε στην άκτη το εσωτερικό τους.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα εξακολουθώντας να ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα ή αυγοδάρτη.
- Μόλις το μείγμα μας πάρει σύσταση μπεσαμέλ απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας.
- Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι προσθέτοντας και το κρεμμύδι και το θυμάρι.
- Ψήνουμε το ψαρονέφρι για 5 λεπτά από τη μία μεριά και για άλλα 3-4 από την άλλη.
- Γαρνίρουμε με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 335 kcal
- Υδατάνθρακες: 22,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 39 γρ.
- Λιπαρά: 11 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη