ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Υλικά (για 2 μερίδες): 

  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
  • 2 μεγάλα αυγά  
  • 120 γρ. ψωμί μπαγιάτικο ή φρυγανιές
  • 1 χούφτα μείγμα φρέσκων μυρωδικών (βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, δεντρολίβανο)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι 

Για τη σάλτσα 

  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 6 κ.σ. νερό με 2 κ.γ. corn flour
  • 2½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.σ. chili sauce  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι χωρίζοντας το σε φουντάκια και στη συνέχεια τα πλένουμε πολύ καλά.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα βάζουμε το ψωμί, τα μυρωδικά, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ψιλό τρίμμα.
  • Σε ένα πιάτο ρίχνουμε και χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο βάζουμε το τρίμμα ψωμιού.
  • Παιρνάμε τα φουντάκια κουνουπιδιού πρώτα από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να καλύψουμε όλη τους την επιφάνεια.
  • Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα παναρισμένα φουντάκια κουνουπιδιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αναμειγνύουμε το κρύο νερό με το corn flour και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε και το νερό με το corn flour και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.  

Για περισσότερες συνταγές με κουνουπίδι, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 167 kcal
  • Υδατάνθρακες: 34 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3.2 γρ.
  • Λιπαρά: 2.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.