ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Vegan συνταγάρα με ψητο κουνουπιδι και σαλτσα αμυγδαλου!! Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο κατάλληλο για όποιον αναζητεί να αυξήσει την πρόσληψη των φυτικών ινών και να αγκαλιάσει νέες ιδέες και συνταγές για σαλάτες.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 ολόκληρο μέτριο κουνουπίδι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κουνουπίδι και αφαιρούμε τα φύλλα του.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό, τον κουρκουμά, και μόλις πάρει μία βράση βυθίζουμε ολόκληρο το κουνουπίδι και το βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κουνουπίδι από τον ζωμό, το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Αφήνουμε τον ζωμό στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι, παίρνουμε λίγο από τον ζωμό (1/2 κούπα) και τον βάζουμε στο σκεύος, ρίχνοντας και το θυμάρι και το σκόρδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα πρώτα 10 λεπτά σκεπασμένο με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και άλλα 30 λεπτά χωρίς σκέπασμα.
  • Σε βαθύ μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο αμυγδάλου, προσθέτουμε το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά 500 ml από τον ζωμό.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Βγάζουμε το κουνουπίδι από τον φούρνο και περιχύνουμε με την σάλτσα αμυγδάλου.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 231 kcal
  • Υδατάνθρακες: 21 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8.1 γρ.
  • Λιπαρά: 8.7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.7 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.