Ρεβιθαδα με καραμελωμενα κρεμμυδια και λουκανικο κοτοπουλου! Μια απίστευτη συνταγή, ιδανική για τις κρύες ημέρες που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε!!
Υλικά Συνταγής (6 μερίδες):
Για τα ρεβίθια:
- 500 γρ. 3αλφα Ρεβίθια Χονδρά
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και περασμένα από πολυκοπτικό
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια με λουκάνικο:
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
- 250 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου σε φέτες
- 40 ml ξύδι μπαλσάμικο
- 35 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα σουρώνουμε, σε ένα ταψί τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα & τα αφήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά από τη σόδα και σε κατσαρόλα αρχίζουμε να τα βράζουμε με 2 λίτρα νερό.
- Ξαφρίζουμε τα ρεβίθια με κουτάλα και όταν δε βγάζουν πια αφρό ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, αλάτι, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-2,5 ώρες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μέλι, το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικο κοτόπουλου, γαρνίρουμε με θυμάρι και απολαμβάνουμε.
Για περισσότερες συνταγές με ρεβίθια, δείτε εδώ!
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 439 kcal
Υδατάνθρακες: 56 γρ.
Πρωτεΐνη: 21 γρ.
Λιπαρά: 8.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 13.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 200 γρ. κόκκινες φακές μουλιασμένες από το προηγούμενο βράδυ.
Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι