ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ 5 ΤΡΟΠΟΥΣ

Υλικά για 12 μερίδες: 

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • αλάτι & πιπέρι 

1η γεύση 

με σκόρδο και σουσάμι 

  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο σκόρδο  
  • ½ κ.σ. σησαμέλαιο
  • αλάτι & πιπέρι 

2η γεύση 

πικάντικα με τσίλι 

  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι 

3η γεύση 

με κουρκουμά και ginger 

  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. ginger
  • αλάτι και πιπέρι 

4η γεύση 

με σιρόπι αγαύης και κανέλα Κεϋλάνης  

  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
  • ½ κ.γ. λάδι καρύδας 

5η γεύση 

με κακάο και ζάχαρη καρύδας 

  • 1 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
  • ½ κ.γ. λάδι καρύδας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
  • Την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό και βράζουμε τα ρεβίθια αλλάζοντας 2 φορές το νερό για περίπου 40 λεπτά.
  • Τα αφαιρούμε από το νερό και τα τοποθετούμε απλωμένα πάνω σε ένα ταψί με καθαρή πετσέτα.
  • Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να στεγνώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος απλώνουμε τα ρεβίθια, ρίχνουμε και τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 ίσα μέρη.
  • Σε 5 μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για τις 5 διαφορετικές γεύσεις, ρίχνουμε μέσα σε κάθε μπολ το 1/5 από τα καβουρδισμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε ζεστά όσο είναι ακόμα τραγανά.
  • Όσο περνάει η ώρα αποκτούν πάλι τη μαλακή τους σύσταση.
  • Μπορούμε να τα καταναλώσουμε σκέτα, σε σαλάτα ή σε σούπες αντί για κρουτόν.  

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές που περιλαμβάνουν ρεβίθια, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά ½ κούπα: 

  • Ενέργεια: 162 kcal
  • Υδατάνθρακες: 24.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.3 γρ.
  • Λιπαρά: 4.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.
  •  Φυτικές Ίνες: 6.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.