Αγαπάμε τα ριγκατονι ολικής άλεσης, καθώς είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, σελήνιο, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο και μας χορταίνουν περισσότερο. Επιπλέον, έχουν απίστευτη γεύση. Ψάχνετε κάτι περισσότερο από ένα πιάτο;
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. Ριγκατονι Ολικής Άλεσης MISKO
- 425 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες καθαρισμένες
- 10 σπαράγγια
- 2 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών (ή φυτικό βούτυρο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 4 κ.σ. παρμεζάνα σε φλούδες (προαιρετικά)
- ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βράζουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Απομακρύνουμε το σκληρό, κάτω μέρος από τα σπαράγγια και κόβουμε το μαλακό μέρος τους σε κομμάτια των 4-5 εκατοστών.
- Ενώ βράζουν τα ριγκατόνι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με μια κ.σ. βούτυρο και μια ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο, τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα ριγκατόνι, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο, φλούδες παρμεζάνας και έξτρα ξύσμα λεμόνι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
- Ενέργεια: 431 kcal
- Υδατάνθρακες: 50 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26.1 γρ.
- Λιπαρά: 13.4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti