ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 3 κίτρινα (ή πράσινα) κολοκύθια
  • 50 γρ. κιμά σόγιας
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 35 γρ. vegan κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. vegan λευκό τυρί ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.σ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παρασκευάζουμε τον κιμά σόγιας με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των τυριών και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση κατά μήκος σχηματίζοντας 2 βάρκες. Με τη βοήθεια ενός peeler βγάζουμε 3 μακρόστενες λεπτές φέτες κολοκυθιού και βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη έτσι ώστε το ¼ του πλάτους τους να αλληλοκαλύπτεται.
  • Στην άκρη προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση κοτόπουλου και τυλίγουμε.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στοιβάζοντας το ένα ρολό κολοκυθιού δίπλα στο άλλο.
  • Ρίχνουμε προαιρετικά λίγη πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας και τα υπόλοιπα τυριά πάνω από τα εντσιλάδας κολοκυθιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με τσιπς κολοκυθιού.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής):

  • Ενέργεια: 159 kcal
  • Υδατάνθρακες: 18.7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14.7 γρ.
  • Λιπαρά: 4.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti