Υλικά για 4 μερίδες:
- 3 κίτρινα (ή πράσινα) κολοκύθια
- 50 γρ. κιμά σόγιας
- ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 35 γρ. vegan κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
- 35 γρ. vegan λευκό τυρί ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.σ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. πικάντικη σάλτσα
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παρασκευάζουμε τον κιμά σόγιας με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των τυριών και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση κατά μήκος σχηματίζοντας 2 βάρκες. Με τη βοήθεια ενός peeler βγάζουμε 3 μακρόστενες λεπτές φέτες κολοκυθιού και βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη έτσι ώστε το ¼ του πλάτους τους να αλληλοκαλύπτεται.
- Στην άκρη προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση κοτόπουλου και τυλίγουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στοιβάζοντας το ένα ρολό κολοκυθιού δίπλα στο άλλο.
- Ρίχνουμε προαιρετικά λίγη πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας και τα υπόλοιπα τυριά πάνω από τα εντσιλάδας κολοκυθιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με τσιπς κολοκυθιού.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 159 kcal
- Υδατάνθρακες: 18.7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 14.7 γρ.
- Λιπαρά: 4.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti