ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

Τέλεια ιδέα για σαλατα ως ένα πλήρες γεύμα!

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 250 γρ. κινόα H&B
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 180 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 40 γρ. pecans H&B
  • 40 γρ. αποξηραμένα cranberries-blueberries H&B
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

Για τη sauce:

  • 50 γρ. ταχίνι ολικής H&B
  • 40 γρ. μέλι H&B
  • χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα:

  • Σε βαζάκι ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Για τη σαλάτα:

  • Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών με την κινόα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα με τα ρεβίθια, τα χοντροκομμένα berries, την πιπεριά, τα χοντροκομμένα pecans και αλατοπιπερώνουμε.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό, ρίχνουμε τη σάλτσα με ταχίνι και ανακατεύουμε.

Για περισσότερες συνταγές για σαλάτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 354 kcal
  • Υδατάνθρακες: 36.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 16.2 γρ.
  • Λιπαρά: 17.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 5.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 5.2 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 200 γρ. πράσινη σαλάτα 100 γρ. χαλούμι 1/3 κούπας

Υλικά για 32 πατατοπιτακια: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτεδες στην πιο light εκδοχή τους, για ένα νόστιμο