SCRAMBLED EGGS

Yλικά για 2 μερίδες:

  • 4 αυγά
  • 15 γρ. βούτυρο light
  • 2 φέτες ψωμί
  • 60 γρ. αβοκάντο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο ενώ παράλληλα ψήνουμε το ψωμί σε τοστιέρα ή σε σχάρα.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και με τη βοήθεια ξύλινης κουτάλας ή  μαρίζ σιλικόνης  μετά από περίπου 1-1,5 λεπτό σπρώχνουμε το μείγμα των αυγών από την άκρη του τηγανιού μέχρι το κέντρο.
  • Ο χώρος που αδειάζει στο τηγάνι καλύπτεται αυτόματα από το υπόλοιπο αυγό που δε έχει ακόμα μαγειρευτεί.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να πήξουν τα αυγά μας χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  • Τα scrambled eggs είναι έτοιμα όταν δεν έχουν ψηθεί τελείως και διατηρούν πολύ μαλακή υφή, συνεχίζουν τα ψήνονται ελαφρώς και μετά την απομάκρυνση από το τηγάνι.
  • Βάζουμε τα scrambled eggs πάνω στο ψωμί, προσθέτουμε λεπτά φετάκια αβοκάντο και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές με αυγά, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (½ συνταγή):

  • Ενέργεια: 272 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14.6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14.3 γρ.
  • Λιπαρά: 18.3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 6.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.