Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κούπες φρέσκα σύκα ξεφλουδισμένα (ή περίπου 10-12)
- 50 γρ. ζάχαρη
- χυμό από ½ lime (ή λεμόνι)
- 150 ml ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σύκου σε μπολ, προσθέτουμε το νερό και με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή όπου αφήνουμε για 45 λεπτά ή βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μπάλα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 142 kcal
- Υδατάνθρακες: 36.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1 γρ.
- Λιπαρά: 0.4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα