ΣΟΡΜΠΕ ΣΥΚΟ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 2 κούπες φρέσκα σύκα ξεφλουδισμένα (ή περίπου 10-12)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από ½ lime (ή λεμόνι)
  • 150 ml ζεστό νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σύκου σε μπολ, προσθέτουμε το νερό και με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή όπου αφήνουμε για 45 λεπτά ή βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη για μερικές ώρες. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μπάλα (¼ συνταγής): 

  • Ενέργεια: 142 kcal
  • Υδατάνθρακες: 36.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1 γρ.
  • Λιπαρά: 0.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Η υγιεινή διατροφή έχει πλέον την πιο απολαυστική γεύση αλλά και ποιότητα και έτσι μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό

Πανεύκολο παιδικό trifle! Υλικά: Βιολογικά παιδικά μπισκότα Hipp Βιολογική κρέμα Δημητριακών Hipp με μπανάνα & κακάο Hipp Μήλο με μπανάνα

Είστε έτοιμοι να τρελάνετε τα παιδιά σας με σοκολατένια δημητριακα; Υλικά: 120 γρ. αλεύρι βρώμης H&B 120 γρ. μέλι ακακίας

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.