ΣΟΡΜΠΕ ΣΥΚΟ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 2 κούπες φρέσκα σύκα ξεφλουδισμένα (ή περίπου 10-12)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από ½ lime (ή λεμόνι)
  • 150 ml ζεστό νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σύκου σε μπολ, προσθέτουμε το νερό και με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή όπου αφήνουμε για 45 λεπτά ή βάζουμε απευθείας στην κατάψυξη για μερικές ώρες. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μπάλα (¼ συνταγής): 

  • Ενέργεια: 142 kcal
  • Υδατάνθρακες: 36.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1 γρ.
  • Λιπαρά: 0.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα