Μία σουπα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ελάχιστες θερμίδες, πληθώρα βιταμινών!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 400 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα
- 1 κρεμμύδι
- 2 πράσα
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 4 μικρά ώριμα αχλάδια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά και περνάμε από τον ψηλό κάδο με κοπτήριο του Multiquick τα πράσα και το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουμε χοντρό τρίμμα των λαχανικών χωρίς να τα αλέσουμε τελείως.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά.
- Σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τα αχλάδια ψιλοκομμένα με τη φλούδα και τα κλωναράκια θυμαριού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν πολύ όλα τα υλικά.
- Αφαιρούμε το θυμάρι και με το ραβδομπλέντερ χειρός του Multiquick πολτοποιούμε μέχρι η σούπα να ομογενοποιηθεί.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 245 kcal
- Υδατάνθρακες: 38.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
- Λιπαρά: 7.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Το 1/3 του φαγητού που παράγεται παγκοσμίως, καταλήγει στα σκουπίδια!
Αγαπημένοι μου φίλοι, ξέρετε πόσο πολύ αγαπώ τις σούπες λαχανικών!!