Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 σελινόριζα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα γάλα 1,5%
- 50 ml κρέμα γάλακτος light
- 5 κούπες ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1½ κ.σ. φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι)
- ½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το πιπέρι, το θυμάρι, το σκόρδο, το μέλι και ανακατεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουμε μία βελουτέ σούπα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό και αλάτι).
- Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για περισσότερες συνταγές για σούπες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
- Ενέργεια: 155 kcal
- Υδατάνθρακες: 23 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5.5 γρ.
- Λιπαρά: 5.6 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε