Πάμε να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη σουπια
Υλικά:
Για τη σουπιά:
- 1 συσκευασία φιλέτο σουπιάς 7 Θάλασσες
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτιΓια την κινόα:
- 250 γρ. κινόα
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 60 ml κρέμα μπαλσάμικου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαζάκι ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το θυμάρι, το σκόρδο, το κύμινο, το λάδι και αλάτι και ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
- Με το μείγμα μαρινάρουμε τη σουπιά και αφήνουμε για 1 ώρα ή και περισσότερο αν έχουμε χρόνο.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα με το ζωμό λαχανικών, φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε την κινόα με την πιπεριά και την κρέμα μπαλσάμικου.
- Σε σχαροτήγανο ή σε ψησταριά με κάρβουνο ή γκάζι βάζουμε τη σουπιά σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά από τη μία πλευρά και για 4 από την άλλη, αφήνοντας και για λίγο από τις πλάγιες μεριές που μπορεί να μην έχουν πάρει αρκετά.
- Σερβίρουμε με την κινόα και γαρνίρουμε με ξύσμα λάιμ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μερίδα (1/3 συνταγής)
Ενέργεια: 431 kcal
Υδατάνθρακες: 29 γρ.
Πρωτεΐνη: 34.9 γρ.
Λιπαρά: 18 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι