ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα μαγειρεύουμε σπαγγετι χωρις γλουτενη με κοκκινιστα κεφτεδακια κοτοπουλου. Μία συνταγή χαμηλών θερμίδων και υψηλής πρωτεΐνης αλλά πάνω από όλα ελεύθερη γλουτένης, ιδανική για όλους όσους ταλαιπωρούνται από δυσανοχή ή ευαισθησία στο εν λόγω συστατικό.

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 400 γρ. Σπαγγέτι MISKO Χωρίς Γλουτένη

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:

  • 400 γρ. κιμάς από φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 3 φέτες (75 γρ.) ψωμί χωρίς γλουτένη τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τρίβουμε το καρότο. Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα, προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρουμε για άλλα δέκα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάμε το μείγμα ψημένων λαχανικών μέχρι να πάρουμε μια πάστα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου με το τριμμένο ψωμί, το αυγό, το γάλα, την πάστα λαχανικών, προσθέτουμε πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το μέλι και αφήνουμε να καραμελώσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Χωρίς Γλουτένη και μαγειρεύουμε για 11 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη ζεστή σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα σπαγγέτι MISKO Χωρίς Γλουτένη με κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα βασιλικό.

Για περισσότερες συνταγές με κεφτεδάκια, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

Ενέργεια: 623 kcal
Υδατάνθρακες: 73 γρ.
Πρωτεΐνη: 31.8 γρ.
Λιπαρά: 18.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 5.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.6 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.