ΣΠΙΤΙΚΟ SUSHI

Πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξετε sushi στο σπίτι σας;
Καθόλου, φίλοι μου.
Ακολουθήστε τη συνταγή μου και όλα θα πάνε κατ´ευχήν και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.]

 

Υλικά για 4 άτομα:

  •  400 γρ. ρύζι 🍙 για sushi
  • 540 ml νερό
  • 40 ml ξύδι ρυζιού
  •  1 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με κρύο νερό για αρκετή ώρα και αφήνουμε στο σουρωτήρι για μερικά λεπτά μέχρι να απομακρυνθεί η υγρασία.
  •  Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι με το νερό και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε για 15 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το καπάκι και δεν ανακατεύουμε.
  •  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσουμε ή να ανακατέψουμε.
  •  Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ρύζι ξυδιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε ελαφρώς.
  •  Ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  •  Τοποθετούμε τα νόρι πάνω σε bamboo, απλώνουμε μέχρι το τέλος από τη μία πλευρά και αφήνοντας 2 εκατοστά ακάλυπτα από την άλλη.
  •  Αλοίφουμε με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line και προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας όπως αβοκάντο, αγγούρι, γαρίδες, καρότα.
  •  Τυλίγουμε πιέζοντας με τα χέρια μας και ρολάροντας πάνω στο bamboo. Για να κλείσει το roll χρησιμοποιούμε λίγη σάλτσα σόγιας ή νερό.

Για περισσότερες ethnic συνταγές πατήστε εδώ: https://dietstories.gr/sintages-category/ethnic/

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ανά 10 maki:

Ενέργεια: 329 kcal

Υδατάνθρακες: 51 γρ.

Πρωτεΐνη: 16.4 γρ.

Λιπαρά: 6.7 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Πεντανόστιμη, πανεύκολη και πάνω από όλα σπιτική! Υλικά: 170 γρ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη 80 γρ. φουντούκια 30 γρ. σκόνη

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.