Πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξετε sushi στο σπίτι σας;
Καθόλου, φίλοι μου.
Ακολουθήστε τη συνταγή μου και όλα θα πάνε κατ´ευχήν και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.]
Υλικά για 4 άτομα:
- 400 γρ. ρύζι 🍙 για sushi
- 540 ml νερό
- 40 ml ξύδι ρυζιού
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με κρύο νερό για αρκετή ώρα και αφήνουμε στο σουρωτήρι για μερικά λεπτά μέχρι να απομακρυνθεί η υγρασία.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι με το νερό και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε για 15 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το καπάκι και δεν ανακατεύουμε.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσουμε ή να ανακατέψουμε.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ρύζι ξυδιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τοποθετούμε τα νόρι πάνω σε bamboo, απλώνουμε μέχρι το τέλος από τη μία πλευρά και αφήνοντας 2 εκατοστά ακάλυπτα από την άλλη.
- Αλοίφουμε με Mayo Vegan Sauce της Condito The Green Line και προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας όπως αβοκάντο, αγγούρι, γαρίδες, καρότα.
- Τυλίγουμε πιέζοντας με τα χέρια μας και ρολάροντας πάνω στο bamboo. Για να κλείσει το roll χρησιμοποιούμε λίγη σάλτσα σόγιας ή νερό.
Για περισσότερες ethnic συνταγές πατήστε εδώ: https://dietstories.gr/sintages-category/ethnic/
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά 10 maki:
Ενέργεια: 329 kcal
Υδατάνθρακες: 51 γρ.
Πρωτεΐνη: 16.4 γρ.
Λιπαρά: 6.7 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε