Θα χρειαστείτε 20 με 25 λεπτά για να φτιάξετε το δικό σας βουτυρο αμυγδαλου στο μπλέντερ. Ένα κρεμώδες και πολύ γευστικό spread το οποίο μπορείτε να καταναλώσετε μόνο του, ως άλλειμμα στο ψωμί ή να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο του βούτυρου στα γλυκά.
Υλικά:
- 400 γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα …ΜΟΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ταψί απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σε μπλέντερ χτυπάμε υπομονετικά για αρκετά λεπτά τα αμύγδαλα μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους και να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ενδιάμεσα σταματάμε το χτύπημα, ανακατεύουμε και ξεκολλάμε από τα τοιχώματα αρκετές φορές.
- Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βαζάκι και συντηρούμε για αρκετές ημέρες.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 1 κ.σ. (15 γρ.)
Ενέργεια: 87 kcal
Υδατάνθρακες: 3 γρ.
Πρωτεΐνη: 3.2 γρ.
Λιπαρά: 7.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι