Το σταφιδοψωμο, αυτό το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων είναι σήμερα εδώ!!
Στην πιο ελαφριά, υγιεινή αλλά και νόστιμη, όπως πάντα εκδοχή του με τη βοήθεια του αχτύπητου αλευριού Ντίνκελ.
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι Ντίνκελ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 335 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα σταφίδες ή αποξηραμένα blueberries ή cranberries
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το μέλι, τη μαγιά και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το λάδι, το μείγμα μαγιάς και χτυπάμε με το γάντζο ώσπου να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδομένο μπολ, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
- Ξεσκεπάζουμε το ζυμάρι, φτιάχνουμε μια μακρόστενη φραντζόλα και τη βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ακόμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (60 γρ.):
- Ενέργεια: 145 kcal
- Υδατάνθρακες: 20.3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
- Λιπαρά: 4.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών